Cuina Japonesa – Sushi

Publicado en: Cuina | 0

plato-japones

El sushi (鮨,鲊,寿司1 o寿司2 ? ) És un plat d’origen [ Xinès | ] basat en arròs cuit adobat amb vinagre d’arròs , sucre , sal i altres ingredients , com peix o mariscos.3 4 Aquest plat és un dels més reconeguts de la gastronomia japonesa i un dels més populars internacionalment . 5

Encara que normalment s’associa el sushi amb el peix i el marisc , també pot portar verdures o ou , o fins i tot qualsevol altre acompanyant . A més, els productes frescos tradicionals que acompanyen l’arròs no han d’anar sempre crus ( majoritàriament a la brasa ) . S’inclouen també preparacions bullides , fregides o marinades . És a dir , que el nom sushi es refereix a la preparació de l’arròs i que l’acompanyament , si bé és rellevant en el gust , no fa al plat en si. Encara que existeix una varietat d’acompanyaments de sushi internacionalment reconeguts i acostumats , l’ideal és que cada regió adopti acompanyaments típics del lloc amb peixos o fruits de la regió que estiguin identificats amb el gust i la gastronomia local . No obstant això , s’ha d’abstenir de l’ús de peix d’aigua dolça cru , atès que , a diferència del peix de mar , pot contenir salmonel · la.

El sushi es prepara generalment en racions petites, aproximadament de la mida d’un mos , i pot adoptar diverses formes . Si se serveixen el peix i l’arròs enrotllats en un full d’alga nori se l’anomena maki ( ‘ rotllo ‘) . Si es tracta d’una espècie de mandonguilla d’arròs coberta pel peix parlem de nigiri . Quan el peix es presenta embotit en una petita bossa de tofu fregit s’anomena inari . També pot servir un bol d’arròs per a sushi amb trossos de peix i altres ingredients per sobre ; llavors es diu chirashizushi .

Fora del Japó el nom sushi designa només a les varietats més habituals , com el makizushi o el nigirizushi ; curiosament se sol fer extensiu al sashimi , un plat a base de peix cru però sense arròs .

 

Dejar un comentario